آیا Flutter Web به رقیبی برای React تبدیل میشود؟

Flutter در مقابل React Native : انتخاب بهترین فریمورک برای توسعه Cross-Platform راکت

کانکتور جاوا اسکریپت که در بخش فوق اشاره کردیم یک عیب مهم است، زیرا تأثیر منفی زیادی روی عملکرد اپلیکیشن دارد. دلیل این مسئله آن است که همه تعامل‌های کاربر باید به پلتفرم نیتیو انتقال پیدا کنند و مشخص است که هر چه تعامل‌ها بیشتر باشد، اطلاعات بیشتری باید رد و بدل شوند. این وضعیت می‌تواند باعث کندتر شدن عملکرد اپلیکیشن شود و بر چیزهایی مانند زمان آغاز به کار حتی روی دستگاه‌های پیشرفته‌تر تأثیر منفی بگذارد، زیرا خود کانکتور برای عملیاتی شدن به زمانی نیاز دارد. بحث هزینه های توسعه و نگهداری اپلیکیشن های چند پلتفرمی، یکی از چالش های اساسی است که باید در نظر گرفته شود. در حقیقت، انتخاب فریم ورک می تواند تاثیرات قابل توجهی بر هزینه های توسعه اولیه و همچنین هزینه های طولانی مدت نگهداری اپلیکیشن ها داشته باشد. تفاوت ها در نحوه پشتیبانی، به روزرسانی ها و هزینه های توسعه، تاثیر مستقیمی بر روی بودجه پروژه ها خواهد گذاشت.

زامارین دارای API-های فراوانی است که امکان یکپارچه‌سازی آن با دیگر اجزای سخت‌افزار را تسهیل می‌کند و از این رو تجربه کاربری بهتری ارائه می‌کند. ویژگی جذاب دیگر زامارین این است که امکان آنلاین بودن اپلیکیشن‌ها را فراهم ساخته است، زیرا این کاری است که تنها اپلیکیشن‌های نیتیو می‌توانند داشته باشند. اگر بخواهیم عملکرد زامارین را با اپلیکیشن‌های نیتیو مقایسه کنیم، متوجه می‌شویم که عملکرد این دو، تا حدود زیادی به هم نزدیک است و این نیز یکی دیگر از ویژگی‌های مثبت زامارین است. Xamarin یکی دیگر از فریم ورک های محبوب برای توسعه اپلیکیشن های چند پلتفرمی است که به ویژه برای توسعه دهندگان حرفه ای C# بسیار جذاب است. Xamarin به شما این امکان را می دهد که با استفاده از زبان C# و فریم ورک .NET اپلیکیشن هایی برای iOS، Android و حتی Windows بنویسید.

بحث هایی درباره این وجود دارد که آیا Flutter و React Native واقعاً اصلی هستند. آنها 100 درصد معتبر تلقی می شوند و باید به زبانی که برای آنها طراحی شده است. با این حال ، باید در حین توسعه مراقب باشید تا باعث ترسیم مجدد المان های viewای که داده های آنها تغییر نکرده است ، نشوید. در این حال ، هر بار که View تغییر می کند ، UI دوباره ترسیم می شود. نکته اصلی و مهم، این است که Flutter عملکرد بهتری نسبت به React Native دارد. برای امنیت، استفاده از سرویس reCAPTCHA گوگل مورد نیاز است که تابع Privacy Policy and Terms of Use است.

این یعنی کاربران تجربه ای مشابه در دستگاه های مختلف خواهند داشت. فلاتر عمدتا به دلیل پشتیبانی از پلتفرم‌های مختلف به صرفه‌جویی در زمان توسعه کمک می‌کند، زیرا نیاز به استفاده از پایگاه‌های مختلف کد را از بین می‌برد. به نظر می‌رسد معماری فلاتر ساده‌تر و سازگارتر از معماری ری اکت است. از آنجایی که فلاتر بیشتر کامپوننت‌ها را در خود دارد و برای برقراری ارتباط اجزای سازنده با منطق برنامه نیازی به هیچ رابط و میانبری ندارد، شایسته یک امتیاز مثبت برای معماری است. React Native عناصر اساسی را برای توسعه یک اپلیکیشن فراهم می کند. این عناصر اساسی شامل قابلیت های ارائه UI و دسترسی به API دستگاه است.

در Flutter، هزینه های اولیه ممکن است بالاتر باشد زیرا نیاز به یادگیری زبان Dart توسط توسعه دهندگان وجود دارد. با این حال، به دلیل عملکرد بالا و سرعت توسعه، این هزینه ها در طولانی مدت کاهش می یابند. همچنین از آنجایی که Flutter می تواند اپلیکیشن هایی با کیفیت نزدیک به Native ایجاد کند، می تواند در کاهش هزینه های مربوط به پشتیبانی و رفع مشکلات در بلندمدت مؤثر باشد. در مجموع، انتخاب فریم ورک مناسب برای پیاده سازی تکنولوژی های پیشرفته به نیازهای خاص پروژه و توانایی های فریم ورک ها بستگی دارد. در انتخاب مناسب ترین فریم ورک برای پروژه طراحی اپ کراس پلتفرم، نکات متعددی وجود دارند که باید سازگار با نیازها و مشخصه های پروژه اپلیکیشن خود در نظر بگیرید. اما چند مورد از مهم ترین این نکات را در ادامه بررسی کرده ایم که توجه به آنها می تواند کیفیت انتخاب شما را تا چندین برابر افزایش دهد.

در این بخش، سادگی مستندات React Native بسیار دوست داشتنی‌تر است. به ما کمک می‌کند تا وظایف را اولویت‌بندی کرده و ویژگی‌های ضروری را از ویژگی‌های معمولی جدا کنیم. در این مقاله به سوالات بالا پاسخ خواهیم داد تا درک بهتری از چگونگی ارتقای کسب و کارتان با استفاده از توسعه Flutter و React Native داشته باشید. انتخاب بین Flutter و React Native کاملا به نیازها، مهارت‌ها و اهداف شما بستگی دارد. در این بخش، یک راهنمای ساده و عملی ارائه می‌کنیم تا بتوانید تصمیم بهتری بگیرید. یعنی نه تنها رویش انسان با انسان بلکه رویش انسان و ماشین هوشمند.

اگر پروژه بزرگی دارید و می‌خواهید برنامه‌های کراس پلتفرم پیچیده طراحی کنید، بهتر است از ری اکت نیتیو استفاده کنید. چرا که ری اکت نیتیو پشتیبانی قوی‌تر و مستندات گسترده‌تری نسبت به فلاتر دارد. همچنین اگر قصد استفاده مجدد از یک کد برای ساخت اپلیکیشن، برنامه وب یا برنامه دسکتاپ را دارید، ری ‌اکت نیتیو انتخاب مناسب‌تری نسبت به فلاتر است. در صورتی که برنامه نویس در جاوا اسکریپت مهارت داشته باشد خیلی راحت می تواند ری اکت نیتیو کار کند. ری اکت نیتیو دارای آپشن hot reload است که زمان زیادی از کاربر را ذخیره می کند و سرعت توسعه را چندین برابر می کند.

Flutter ابزارهای داخلی قدرتمندی برای دسترسی مستقیم به قابلیت‌های دستگاه مانند دوربین، موقعیت مکانی و سنسورها فراهم می‌کند که کار توسعه‌دهنده را ساده‌تر می‌کند. در مقابل، React Native نیز امکانات مشابهی ارائه می‌دهد، اما اغلب نیاز به استفاده از کتابخانه‌های شخص ثالث دارد که می‌تواند پیچیدگی و احتمال مشکلات سازگاری را افزایش دهد. Flutter با مجموعه‌ای غنی از ابزارک‌های داخلی و قابل سفارشی‌سازی، امکان ساخت رابط‌های کاربری زیبا و پیچیده را به‌صورت یکپارچه فراهم می‌کند. در مقابل، React Native طراحی‌های ساده را به‌خوبی پشتیبانی می‌کند، اما برای ساخت رابط‌های پیچیده نیاز به کتابخانه‌های شخص ثالث دارد. بنابراین، Flutter گزینه‌ای قدرتمندتر برای طراحی رابط‌های کاربری پیشرفته محسوب می‌شود. این فریمورک بسیاری از ویژگی ها را با React Native به اشتراک می گذارد.

React احتمالاً محبوب ترین چارچوب اصلی در حال حاضر است و دارای یک جامعه بسیار فعال در رسانه های اجتماعی است. Flutter و React Native یک نقطه مشترک در مورد طرح بندی ساختمان دارند زیرا هر دو از CSS Flexbox استفاده می کنند. نحوه اجرای آنها متفاوت است اما تا زمانی که Flexbox را می شناسید، نباید مشکلی در ایجاد طرح بندی برای برنامه خود داشته باشید. تیمی که روی Flutter کار کرده است همچنین بر روی ابزارهای توسعه دهنده برای Google Chrome کار کرده است که این انتقال را سریع می کند زیرا ابزارهای اشکال زدایی کاملاً مشابه هستند. این روزها بسیاری از شرکت ها از React Native برای توسعه برنامه های کاربردی استفاده می کنند.

در کل توجه داشته باشید که با توجه به اپلیکیشنی که میخواهید بسازید، فریمورک را انتخاب کنید. با تیم های متخصص در کنار شما هستیم تا به اهداف تعیین شده برسید و افزایش بهره وری و تداوم سودآوری کسب کارتان را تضمین کنید. چرخه کامل تحلیل، طراحی، تولید، استقرار و پشتیبانی نرم افزار متناسب با سکوهای مختلف را پوشش میدهیم. این واقعیت که React Native از اجزای بومی زیر پوشش استفاده می کند باید به شما اطمینان دهد که پس از هرگونه به روزرسانی UI سیستم عامل، اجزای برنامه شما نیز فوراً ارتقا می یابد. این یک فریمورک کامل با API پایدار است که توسط فیسبوک پشتیبانی می‌شود.

Flutter و React Native دو فریم‌ورک محبوب برای توسعه اپلیکیشن‌های موبایل هستند که شرکت‌های بزرگی مانند اینستاگرام و علی‌بابا نیز از آن‌ها استفاده می‌کنند. کارایی و انعطاف‌پذیری این دو فریم‌ورک به حدی است که توانسته‌اند در شرکت‌های بزرگ نیز جایگاه ویژه‌ای به‌دست آورند. فریم‌ورک Flutter با پشتیبانی گوگل و قابلیت‌های چندپلتفرمی، در پروژه‌هایی با طراحی‌های پیچیده مانند اپلیکیشن‌های Alibaba و eBay، محبوبیت بالایی دارد. ری اکت نیتیو دارای ویژگی hot reload است که هنگام آزمایش و ایجاد تغییرات در رابط کاربری، باعث صرفه‌جویی در زمان توسعه‌دهنده اپلکیشن می‌شود. از نظر پشتیبانی از IDE نیز توسعه‌دهندگان می‌توانند به انتخاب خود از هر ویرایشگر متن یا IDE استفاده کنند. فلاتر و ری اکت نیتیو، هر یک زبان برنامه‌نویسی خاص خودشان را دارند.

برخی از افراد چنین مسئله عملکرد React Native را ضرورت اجرای کامپوننت‌های رابط کاربری در موضوعات جداگانه عنوان می‌کنند. هرچند این فقط مربوط به بازخوردهای لمسی است و می‌توان با استفاده از کتابخانه اصلاح شده یا کنترل کننده اشاره از آن جلوگیری کرد. به زودی یک ویژگی TurboModules که مدت‌ها انتظار آن می‌رود نیز وجود دارد که سرعت اولیه و فراخوانی ماژول‌های بومی را در جاوااسکریپت سرعت می‌بخشد. کار کردن با دارت برای توسعه‌دهندگان جاوا یا جاوا اسکریپت، آسان است چرا که دارت بیشتر از مفاهیم شیء گرایی پشتیبانی می‌کند. فلاتر در همان ابتدا و بدون نیاز به هیچ افزونه و ماژول اضافه، امکان ساخت اپلیکیشن با المان های رابط کاربری اصلی هر سیستم عامل را به شما می دهد.

مایکروسافت اخیراً برنامه جدید فروشگاه Xbox خود را با React Native توسعه داده است. React Native مانند Flutter به شما امکان می دهد برنامه ها را در سیستم عامل های مختلف با استفاده از یک کد واحد ایجاد کنید. به لطف Flutter، یک توسعه دهنده تنها می تواند برنامه هایی را در همه این سیستم عامل ها بسازد که تنها یک پایگاه کد برای مدیریت آنها دارد و زمان و منابع را کاهش می دهد. ایجاد برنامه های کاربردی موبایل همیشه یک ستون اصلی از صنعت فناوریه ، اما داشتن سیستم عامل های مختلفی برای برنامه های مختلف اغلب یک مشکل اساسی بوده. به غیر از نیاز به دو تیم، یکی برای آندروید و یکی برای IOS، همیشه یک شکاف بین برنامه های توسعه یافته در دو تیم کاملا متفاوت وجود داره پس به دنبال یه راه حل برای این مسئله هستیم.

React Native در کنار PWA انقلابی در توسعه اپلیکیشن‌های کراس پلتفرم و ارائه تجربه‌ای عالی برای موبایل ایجاد کرده است. این یک فریمورک جاوا اسکریپت متن باز بوده که توسط فیسبوک توسعه یافته و معمولا برای ساختن برنامه‌های تلفن همراه بومی کراس پلتفرم (iOS و Android) مورد استفاده قرار می‌گیرد. زمان توسعه با توانایی فریمورک در ارائه راه‌حل‌های آماده با یکپارچه سازی سریع و آسان اندازه‌گیری می‌شود. React Native به دلیل روش سریع و کارآمد خود برای افزودن رابط کاربری و اجرای کل پروژه با منطق جاوااسکریپت، مطمئن‌ترین فناوری برای توسعه برنامه‌های نسل بعدی است. Flutter قطعا به دلیل این که یک فناوری جدید است و نسبتا کمتر آماده استفاده از ویجت‌ها است، زمان بیشتری را برای توسعه می‌گیرد.

یکی از مزایای کلیدی Xamarin این است که کدهای بومی برای هر پلتفرم را تولید می کند که باعث می شود عملکرد اپلیکیشن ها بسیار نزدیک به اپلیکیشن های بومی (native) باشد. در ری اکت، رندرینگ بومی است و از برخی فریمورک‌ها مانند UIKit یا AndroidUI استفاده می‌کند. برنامه‌های ری اکت را می‌توان مانند برنامه‌های بومی با کمک چنین محیط‌های توسعه یکپارچه‌ای مانند XCode یا Android Studio اجرا و عیب‌یابی کرد. صفحات با Facebook Yoga پیاده‌سازی می‌شوند که خیلی بهتر از iOS Auto Layout ، CSS Flexbox API یا JSX است. ماژول‌های بومی به زبان جاوا یا Objective-C نوشته می‌شوند که گاها منسوخ شده‌اند.

اما از آنجایی که مدیریت و ناوبری state، به فریم‌ورک مربوط می‌شود، ساماندهی کدها نیاز به توجه بیشتری دارد. برای راه‌اندازی وب، چند مرحله اضافی وجود دارد که باید آن‌ها را طی کنید. به‌نظر می‌رسد برای شروع بسیار ساده است، اما می‌تواند برای یک مبتدی و فرد کم‌تجربه یا بدون تجربه، کار با خط فرمان (command line) و نحوه نصب ابزارهای مختلف بسیار دلهره‌آور باشد. مراحل بالا راهنمای سریعی برای شروع کار با React Native است، شما نیاز به زمان بیشتری برای تنظیم مسیریابی‌های CLI بر روی سیستم خود دارید. گرچه این کاری است که یک مبتدی به‌ندرت باید آن را انجام دهد زیرا بیشتر APIهای Native قبلا در Expo پیاده‌سازی شده‌اند.

در واقع node package manager پکیج هارا به صورت local یا global نصب می کند. در حالیکه برای نصب ری اکت نیتیو در macOS باید پکیج منیجر HomeBrew را هم نصب کرد.به طور خلاصه با دستورات زیر می توان React Native را نصب کرد. برخلاف فلاتر نباید از ری‌اکت نیتیو برای ساخت اپلیکیشن‌های پیچیده که نیازمند چندین صفحه برای تعامل کاربر و انیمیشن‌های پیچیده هستند استفاده کرد. این عامل می‌تواند موجب هراس بسیاری از مدیران پروژه و توسعه‌دهندگان شود، زیرا احتمال زیادی وجود دارد که بودجه پروژه در صورت استخدام نیروهای کمکی خارج از تیم اصلی به پایان برسد. Flutter فریم ورک توسعه اپلیکیشن موبایل دیگری است که توسط گوگل ایجاد شده و به عنوان رقیب قدرتمندی برای React Native شناخته می شود.

React Native در حال حاضر گسترده ترین ابزار برای تلفن همراه است. با استفاده از فلاتر، می‌توانید با نوشتن یک کد مشترک، برنامه‌های تلفن همراه خود را بر روی iOS و Android اجرا کنید. اگرچه ری اکت با ابزارهای تست کمتری در دسترس است، اما همین ابزارهای کم هم برای تست رابط کاربری آماده نشده اند. در این فریمورک بهتر است به ابزارهای شرکت های دیگر برای تست و بررسی تکیه کنید. با این حال نیازی به اطلاعات اولیه از جاوااسکریپت لازم ندارید.

برای توسعه‌دهندگانی که با جاوا اسکریپت کار کرده‌اند، نصب React Native آسان است. اما سایر افراد باید کار کردن با Node Package Manager را یاد بگیرند. هر دو React Native و Flutter فریمورک‌های بسیار قدرتمندی هستند که به شما امکان می‌دهند برنامه‌های تلفن همراه کراس پلتفرم را توسعه دهید. انتخاب بین این دو بستگی به نیازها و الزامات پروژه شما دارد. در دنیای توسعه برنامه‌های تلفن همراه، دو فریمورک محبوب به نام‌های React Native و Flutter وجود دارند که به برنامه‌نویسان امکان می‌دهند برنامه‌های چندسکویی را برای اندروید توسعه دهند. البته اگر شما از اپلیکیشن ساز اپتو استفاده کنید برای ما خوشحال کننده است!

Flutter به توسعه دهندگان در ایجاد برنامه‌های زیبا و بومی و همچنین توسعه برنامه‌های چند پلتفرمی کمک می‌کند. این فریمورک بر اساس زبان برنامه نویسی دارت می‌باشد که تا حدودی شبیه به جاوا و جاوااسکریپت است. برخی از توسعه دهندگان در حال مهاجرت به Flutter هستند، زیرا این امر با معرفی رابط برنامه مبتنی بر ابزارک‌ها، روند توسعه برنامه را بسیار ساده تر کرده است. این فریمورک ابزار توسعه رابط پیکسل به پیکسل را ارائه می‌دهد که در مدرن بودن و زیبا به نظر رسیدن برنامه کمک شایانی می‌کند. فریمورک توسعه برنامه‌های تلفن همراه React Native توسط فیسبوک معرفی شد که مبتنی بر فناوری جاوااسکریپت است. این فریمورک به دلیل ساده تر کردن توسعه برنامه و همچنین کد نویسی با استفاده از جاوااسکریپت محبوبیت بی نظیری را به دست آورد.

همه توسعه‌دهندگان در ری‌اکت نیتیو، برای ایجاد رابط کاربری تنها کاری که باید انجام دهند این است که فرایند گام به گام طرز کار همه چیز را توضیح دهند و باید از این فرایند به دقت تبعیت کنند. Flutter یک ابزار کامل توسعه نرم افزار و اپلیکیشن است که به صورت SDK و با امکانات کامل برای طراحی اپلیکیشن و ساخت آن منتشر شده است. ساخت اپلیکیشن با این پلتفرم بسیار کم هزینه است و نتیجه نهایی، بر روی دو سیستم عامل اندروید و آی او اس قابل نصب است. شما می توانید تنها با یک بار کد نویسی، خروجی اندروید، آیفون، سیستم عامل های دسکتاپ مثل ویندوز و وب اپلیکیشن را داشته باشید. انتخاب یک فریم‌ ورک مناسب به‌عوامل مختلفی از جمله عملکرد، سهولت در توسعه، انعطاف‌ پذیری و سازگاری با پلتفرم‌های مختلف بستگی دارد. بنابراین برای پیش از انتخاب یک فریم ورک برای ساخت انواع اپلیکیشن‌های موبایلی باید این ۵ ویژگی‌ مهم را بررسی و با هم مقایسه کنیم.

داکیومنت ارائه شده مستقیم سراغ پیاده سازی اولین پروژه می رود. مقایسه فلاتر با ری اکت نیتیو ، یا به عبارت دیگر React Native یا Flutter ؟ کدام؟ ری اکت نیتیو از فیسبوک و فلاتر از گوگل دو تکنولوژی داغ cross-platform است که این روزها بسیار سروصدا کرده اند. در این پست ما از دید برنامه نویسان این دو را با هم بررسی خواهیم کرد. فریمورک ReactNative  توسط فیس بوک ایجاد شده و در عین حال در پروژه های بزرگ و زیادی استفاده شده ومحبوبیت عظیم و مزایای زیادی رو برای شرکت ها به ارمغان آورده. شما با یک بار کد زدن اپلیکیشن های اندروید و ios به صورت کاملا نیتیو خروجی میگیرید، برای آشنایی بیشتر با این فریمورک پیشنهاد میکنم مقاله react native چیست رو مطالعه کنید .


برنامه نویسی زبان r